2011/08/27

Moras! Masustak!

Hoy no hay look. He ido al monte por la mañana y hemos visto tantas moras que no nos hemos resistido a cogerlas y hacer un helado de moras a la vuelta. Así que he decidido compartir la receta para que tod@s podáis hacer helado en casa en 5 minutos! 
Gaur ez dago look-ik! Mendi buelta eman dugu goizean eta masusta pila bat ikusi ditugunez hartu eta izozkia egin dugu etxera heldu bezain laster. Beraz errezeta zuekin konpartitzea erabaki dut zuek ere 5 minututan izozki gozo bat egin dezazuen! 
Ingredientes - osagaiak:
  • Frutos rojos (hoy con moras, también queda muy bien con frambuesas) - fruitu gorriak (gaur masustak erabili ditut baina mugurdiekin ere primeran) 
  • Misma cantidad de yogur natural desnatado - yogur natural gaingabetuko kantitate berdina.  
  • Azucar al gusto - azukrea nahi bezain beste.

Se baten la fruta, el yogur y el azúcar. Como hemos cogido medio kilo de moras he usado 4 yogures y 120gr de azúcar. Lo mejor es empezar con poco e ir añadiendo al gusto. Para quitarle las pepitas lo he pasado por el pasapurés, pero no es necesario.
Fruta, jogurrak eta azukrea batidorarekin nahasten dira. Kilo erdi masusta hartu dugunez, 4 jogur erabili ditut eta 120 gr azukre. Hala ere, hoberena hasiera batean azukre gutxi botatzea eta gehitzen joatea da.
Pepitak kentzeko pasapuretik pasa dut baina ez da beharrezkoa.
Al congelador y listo! – izozkailura eta listo!

A disfrutar del fin de semana! Asteburua disfrutatu!

1 comentario:

Xarlem Creations dijo...

Oso ondo!

Asko gustatzen zaizkigu horrelako post sortzaileak!!

Saiatuko gera egiten!!